Deputații susțin că-și merită salariile pentru perioada în care nu au avut loc ședințe plenare

  • 20 Noiembrie 2020 08:13
Deputații susțin că-și merită salariile pentru perioada în care nu au avut loc ședințe plenare

Faptul că deputații Republicii Moldova nu s-au întrunit mai bine de două luni în ședință plenară, nu înseamnă că nu au avut activitate. Astfel, deputații susțin că își merită salariile primite în această perioadă. Pozițiile asemănătoare au fost prezentate de către deputații Sergiu Litvinenco – PAS, Nicolae Ciubuc – PDM, Vasile Nastase – Platforma DA și Gaik Vartanean – PSRM, notează IPN.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco afirmă că salariile au fost virate pe card, chiar dacă au avut o activitate legislativă mai puțin activă. Chiar și așa, în Parlament s-a muncit, a precizat alesul poporului.

Deputatul Nicolae Ciubuc susține că fracțiunea PDM a organizat în această perioadă o acțiune de donație în contextul incendiului de la Filarmonica Națională. Totodată, deputatul a menționat că în decursul celor două luni, a fost în fiecare zi la Parlament.

„Orice opinii am expune astăzi, ar fi una subiectivă. Depinde de activitățile și rezultatele pe care le-am generat. Eu practic în toate aceste două luni, zilnic de la ora opt, sunt camerele video care monitorizează, eu am fost prezent, am lucrat la diferite proiecte, am făcut interpelări, lucru în teritoriu cel puțin două-trei ori pe săptămână. Până la urmă activitatea Parlamentului nu este evaluata doar din perspectiva ședințelor, sunt multe alte activități pe care le facem”, a declarat deputatul Nicolae Ciubuc în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Chiar dacă deputații socialiști au făcut campanie pentru Igor Dodon, deputatul socialist Gaik Vartanean susține că deputații au interacționat cu mai mulți cetățeni, drept urmare vor elabora mai multe proiecte de lege în beneficiul cetățenilor. „Mai mulți deputați din fracțiunea Partidului Socialiștilor au fost foarte activi în Parlament în aceste două luni. Eu știu că și mai mulți deputați au fost în teren”.

Vasile Nastase, deputat al Platformei DA declară ferm că este împăcat cu activitatea sa parlamentară pe parcursul ultimelor două luni. „Eu, de exemplu, am înregistrat în această perioadă trei proiecte de lege, mâine voi înregistra unul, personal. Nu mai vorbesc de ceilalți colegi din fracțiunea noastră sau celelalte fracțiuni”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău