Deputații solicită suspendarea lui Igor Dodon

  • 28 Decembrie 2017 16:38
Deputații solicită suspendarea lui Igor Dodon

Un grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului.

Sesizarea a fost transmisă Curții Constituționale în vederea evitării blocajului instituțional.

”Am solicitat Înaltei Curți să soluționeze acest blocaj instituțional generat de refuzul deliberat al Președintelui țării de a numi repetat unii membri ai Guvernului. Contăm că această sesizare să fie examinată în regim de urgență”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu, citat de un comunicat al Parlamentului.

Curtea Constituțională a înregistrat sesizarea deputaților și urmează să pronunțe Avizul.

Amintim că Președintele Republicii Moldova a respins, astăzi, pentru a doua oară candidaturile la funcțiile de miniștri, propuse de Guvern săptămâna trecută.

Într-un caz anterior, Curtea a decis că șeful statului poate fi suspendat din funcție temporar dacă refuză să semneze decrete, deși este obligat de Legea Supremă, și că acestea pot fi semnate de un președinte interimar. Soluția respectivă a fost aplicată deja pentru numirea ministrului Apărării, în luna octombrie. 

Guvernarea de la Chișinău a desemnat șapte noi membri ai Cabinetului de miniștri, din totalul de 13, declarând că este necesară realizarea mai rapidă a unor reforme.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău