Deputații se vor întruni vineri în ședință. Principalele subiecte de pe ordinea de zi

  • 14 Aprilie 2021 15:00
Deputații se vor întruni vineri în ședință. Principalele subiecte de pe ordinea de zi

Circa 20 de subiecte vor fi examinate de Parlament, în cadrul ședinței plenare de vineri, 16 aprilie curent. Întrunit astăzi în ședință, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședinței plenare din săptămâna curentă.

Astfel, deputații vor examina proiectul de lege cu privire la blocul locativ,  destinat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomo Electrică Cernobâl; proiectul privind instituirea unor măsuri de susținere a întreprinderilor micro în cazul imposibilității calculării, raportării și achitării impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii; proiectul privind acordarea, cu titlu de excepție, a dreptului la pensie anticipată pentru limită de vârstă; proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice etc.

De asemenea, vor fi dezbătute modificările la Legea privind protecția socială a cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobâl, la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, la Legea privind tratatele internaționale ale Republicii Moldova, la Legea cu privire la serviciul diplomatic etc.

Ședința plenară din 16 aprilie curent va începe la ora 10.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău