Deputații se întrunesc mâine, 13 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă

  • 12 Septembrie 19:55
Deputații se întrunesc mâine, 13 septembrie, în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă

Deputații urmează să se întrunească mâine, 13 septembrie, în prima ședință a Parlamentului din sesiunea ordinară de toamnă. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de către Biroul permanent al legislativului.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, deputații urmează să voteze o serie de măsuri de sprijin al fermierilor în legătură cu seceta din acest an. De asemenea, va fi ratificat un amendament la Acordul de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind susținerea învățământului superior.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare se mai regăsește proiectul de modificare a Codului Educației, pentru a integra învățământul artistic în sistemul general de educație. Va fi examinat și proiectul de modificare a hotărârii Parlamentului privind constituirea Comisiei speciale pentru identificarea măsurilor privind depășirea crizei din domeniul agricol.

Ședința plenară este programată pentru ora 15:00.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie, iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău