Deputații PSRM vor elabora o nouă lege privind funcționarea limbilor și susțin că aceasta va fi votată în luna februarie

  • 02 Februarie 2021 11:57
Deputații PSRM vor elabora o nouă lege privind funcționarea limbilor și susțin că aceasta va fi votată în luna februarie

Deputații Partidului Socialiștilor vor elabora o nouă lege privind funcționarea limbilor și susțin că aceasta va fi votată în luna februarie. Ei au mai anunțat, astăzi, într-un briefing, că vor pune în discuție proiectul la o masă rotundă organizată de Consiliul coordonator al organizațiilor etnoculturale.

Potrivit PSRM, viitoarea lege va prevedea garanții egale pentru toate limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că o lege similară votată de o majoritate PSRM-Șor a fost anulată de Curtea Constituțională, care a constatat, printre altele, că articolul 13 din Constituție recunoaște doar o singură limbă de stat și nu conține sintagma „limbă de comunicare interetnică”, iar limba de comunicare între toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de originea lor etnică, ar trebui să fie limba de stat.

Totodată, potrivit aceluiași articol, statul recunoaște și protejează dreptul la păstrarea, la dezvoltarea și la funcționarea limbii ruse și a altor limbi vorbite pe teritoriul țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău