Deputații PSRM și ACUM reiau astăzi ședința Parlamentului, pe fundalul unor proteste regizate de PDM

  • 09 Iunie 2019 08:31
Deputații PSRM și ACUM reiau astăzi ședința Parlamentului, pe fundalul unor proteste regizate de PDM

Parlamentul, condus de lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, se întrunește duminică, 9 iunie, de la ora 09.00, pentru a continua ședința începută sâmbătă, 8 iunie. Deputații au pe ordinea de zi, continuarea votării unor proiecte de legi stabilite în Înțelegerea politică temporară cu deputații Blocul Politic ACUM DA PAS, transmite IPN.

Totodată, în Piața Marii Adunări Naționale, în cursul nopții trecute, a fost instalată o scenă.

Deocamdată, nu există un anunț cine desfășoară această acțiune, când și la ce oră ar urma să aibă loc, însă alături de scenă sunt instalate și afișe pe care scrie „PDM”, care ieri nu erau prezente în PMAN.

Pe Facebook apar informații, precum că cetățeni din raioane, aseară, au fost chemați să vină organizat astăzi la proteste împotriva noii guvernări dintre PSRM și ACUM.

Primăria municipiului Chișinău a autorizat anterior desfășurarea în PMAN a manifestațiilor de către PDM, printr-o dispoziție semnată de  viceprimarul Nistor Grozavu, pentru perioada 6-9 iunie.

Tot aseară, în fața Ministerului Afacerilor Interne și a Procuraturii Generale, aflate pe bulevardul Ștefan ce Mare și Sfânt, la distanțe mici, au fost instalate corturi. Cetățenii care au venit să stea în corturi erau organizați de către fostul deputat democrat Constantin Țuțu. El a spus jurnaliștilor că persoanele din corturi protestează față de ceea ce s-a întâmplat ieri în Republica Moldova, după ce a fost formată o majoritate parlamentară dintre ACUM și PSRM. În opinia lui Constantin Țuțu, acest lucru înseamnă că se dorește ca această țară să fie vândută, însă lor le pasă de această țară.

Poliția nu a raportat eventuale incidente urmare a instalării corturilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău