Deputații PSRM și ACUM au adoptat o declarație în Parlament, prin care proclamă Guvernul Filip „în afara legii”

  • 09 Iunie 2019 11:39
Deputații PSRM și ACUM au adoptat o declarație în Parlament, prin care proclamă Guvernul Filip „în afara legii”

Parlamentul s-a întrunit astăzi în ședință pentru a adopta o singură declarație, prin care Guvernul Filip a fost declarat în afara legii. Declarația a fost citită de către președinta PAS, Maia Sandu, aleasă în funcția de prim-ministru de către cei 61 de deputați ai Blocului ACUM și ai PSRM.

„Parlamentul constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare antipopulară, care a pierdut încrederea atât a cetățenilor, cât și a comunității internaționale și, în loc să cedeze democratic puterea, a decis să meargă pe calea destabilizării și escaladării violențelor”, se menționează în declarație.

„Constatam ca hotărârile Curții Constituționale, luate începând cu 7 iunie 2019, poartă caracter arbitrar și neconstituțional, fiind dictate de o minoritate politică. Ne vom adresa instituțiilor internaționale, inclusiv la Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite pentru a raporta acest abuz”, potrivit documentului.

De asemenea, Maia Sandu a lansat un apel adresat angajaților structurilor de forță, cu îndemnul de a nu executa ordinele ilegale și de a trece partea poporului și a puterii legitime.

”Parlamentul ales în cadrul scrutinului din 24 februarie 2019, declară în afara legii Guvernul Filip și cere Partidului Democrat să îndepărteze mercenarii din instituțiile statului. Solicităm tuturor cetățenilor țării să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente și  ilegale organizate de Plahotniuc”, a mai citat Maia Sandu din declarația adoptată de Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău