Deputații PSRM declară că Dodon va accepta ca viitorul ambasador la Moscova să fie o persoană de încredere

  • 02 Martie 2017 16:59
Deputații PSRM declară că Dodon va accepta ca viitorul ambasador la Moscova să fie o persoană de încredere

Viitorul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă va fi o persoană în care președintele Igor Dodon va avea deplină încredere. Declarații în acest sens a făcut, joi, în Parlament, deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

"În această problemă, privind rechemarea și numirea ambasadorului decizia finală va fi luată de către președinte. El semnează decretele, din numele său noul ambasador își prezintă scrisorile de acreditare. Igor Dodon a spus că cel care va fi numit în funcția de ambasador în Rusia, desigur, se va bucura de încrederea șefului statului", a spus Țurcan, citat de INFOTAG.

Deputații PSRM și-au exprimat nedumerirea cu privire la decizia Guvernului de a rechema ambasadorul, menționând că și ei au aflat despre aceasta din presă.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a adoptat miercuri, pe 1 martie, o decizie prin care ambasadorul R.Moldova la Moscova, Dumitru Braghiș, a fost rechemat din post. Proiectul de decizie a fost prezentat în ședința Guvernului de viceministrul de Externe, Daniela Morari. Ea nu a argumentat în niciun fel cererea de rechemare a lui Dumitru Braghiș din funcția de șef al misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Rusia.

Comentând această decizie, viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a spus că ea a fost neașteptată pentru Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău