Deputații PPDA au depus o sesizare la Curtea Constituțională împotriva Acordului de împrumut din partea Federației Ruse

  • 27 Aprilie 2020 10:50
Deputații PPDA au depus o sesizare la Curtea Constituțională împotriva Acordului de împrumut din partea Federației Ruse

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr au depus o sesizare la Cura Constituțională împotriva Acordului de împrumut din partea Federației Ruse. Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a declarat într-un briefing că acordul subminează interesele Republicii Moldova, le promovează pe cele ale Federației Ruse, a fost negociat netransparent și nu corespunde standardelor internaționale.

 

Amintim că săptămâna trecută și grupul Pro-Moldova a atacat Acordul votat de majoritatea parlamentară la Curte, care a decis suspendarea aplicării acestuia până la examinarea sesizării în fond.

Acordul prevede oferirea unui împrumut Republicii Moldova în valoare de 200 de milioane de euro, dar opoziția și unii experți au atenționat că acesta conține și unele prevederi periculoase inclusiv una care ar putea permite includerea în datoria Republicii Moldova și a restanțelor de plată ale unor agenți economici. În special fiind vorba de datoria acumulată de regiunea transnistreană la gazul livrat de Rusia care depășește 6,5 miliarde de dolari.

Președintele Igor Dodon a declarat ulterior că în cazul în care Acordul va fi anulat, nu vor fi bani pentru achitarea pensiilor și salariilor, deși autoritățile anunțaseră că banii sunt prevăzuți pentru reparația drumurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău