Deputații pleacă în vacanță

  • 26 Iulie 2019 12:28
Deputații pleacă în vacanță

Sesiunea de primăvară-vară a parlamentului se va încheia pe 31 iulie, iar de pe 1 august deputații vor pleca în concediu.

Aceștia ar urma să revină la muncă pe data de 2 septembrie. Totodată, în această perioadă, parlamentul s-ar putea întruni într-o sesiune extraordinară, pentru a aproba anumite proiecte de legi, informează MOLDPRES.

Președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat vineri, 26 iulie, la sfârșitul ședinței parlamentului, că deputații ar urma să se mai întrunească în ședințe plenare marți și miercuri, pe 30 și 31 iulie. În cadrul acestora, ar urma să fie examinate mai multe proiecte, inclusiv cel care vizează rectificarea bugetului de stat pentru anul curent.

Totodată, deputații s-ar putea întruni, pe parcursul lunii august, într-o ședință extraordinară. „Chiar dacă sesiunea o închidem pe 31 iulie, o să fie mai multe chestiuni care trebuie să le aprobăm. Noi am avut timp destul pentru odihnă - trei luni parlamentul nu a fost funcțional, de aceea noi vom face și ședințe extraordinare, la care vom examina proiecte de legi care țin de buna funcționare a statului. Începând  cu data de 12 august este recomandabil ca toți deputații deja să fie pe loc”, a afirmat Zinaida Greceanîi.

Potrivit Constituției, sesiunea de primăvară-vară a parlamentului începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Totodată, legislativul se poate întruni și în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea șefului statului, a președintelui parlamentului sau a unei treimi din deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău