Deputații Iurie Reniță și Octavian Țâcu au prezentat documente, care ar demonstra implicarea PSRM în operațiunea de finanțare a campaniei electorale a lui Dodon în 2016

  • 20 Octombrie 2020 12:25
Deputații Iurie Reniță și Octavian Țâcu au prezentat documente, care ar demonstra implicarea PSRM în operațiunea de finanțare a campaniei electorale a lui Dodon în 2016

Deputații Iurie Reniță și Octavian Tâcu, care este și candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de președinte al țării au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă mai multe documente, care în opinia lor ar demonstra implicarea efectivă a fruntașilor Partidului Socialiștilor în operațiunea de spălare a banilor prin filiala Bahamas și de finanțare a campaniei electorale a lui Igor Dodon în 2016.

Documentul de referință care ne demonstrează că Partidul Socialiștilor a spălat un milion 500 de mii de euro prin filiera Bahamas este contractul între Westerby Limitid, un SRL din statul Bahamas, și „Exclusiv Media” SRL fondator al căruia este liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. Un detaliu este foarte important. Acest contract este reglementat de legislația Federației Ruse. Acesta este documentul și argumentul că „Exclusiv Media” SRL a împrumutat 1,5 milioane de euro, echivalent la 33 de milioane de lei, a menționat Iurie Reniță.

Un alt document la care face referință deputatul este un raport al CNA din 2016 care concluzionează că mai multe persoanele afiliate PSRM participă într-o schemă de spălare a banilor cu proviniență necunoscută urmând în cele din urmă  scopul de legalizare a bunurilor pe teritoriul Republicii Moldova și finanțarea partidului PSRM în campania electorală.

Potrivit lui Iurie Reniță, toate documentele ce vizează dosarul Bahamas se află, în prezent, la Procuratura Anticorupție.

Este foarte straniu că deținînd aceste probe incontestabile Procuratura Anticorupție nu a inițiat procesul de urmărire penală a persoanelor implicate, dar s-a limitat la niște explicații foarte neadecvate care au venit de la Autoritatea Națională de Integritate, a dăugat Iurie Reniță

Dosarul Bahamas relevă influența profundă pe care o are Federația Rusă în țara noastră prin interpușii care reprezintă actualmente interesele acestui stat, consideră candidatul la prezidențiale, Octavian Țâcu.

Dosarul Bahamas relevă caracatița acestui sistem care atrage în guvernare și sub umbrelă de protecție oameni compromiși care au slujit fie pe Voronin, fie pe Plahotniuc și care acum s-au regăăsit foarte bine la Dodon. Este convingerea mea profundă că nu există șanse de asanare a sistemului acesta politic decât prin realizarea unei reîntregiri cu România și aducerea unui sistem de securitate și ordine legală controlată de Alianța Nord-Atlantică, a declarat Octavian Țâcu.

Nimeni din cei vizați nu au comentat deocamdată declarațiile deputaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău