Deputații germani: Construcția „Nord Stream-2” va duce la o divizare a Uniunii Europene

  • 20 Februarie 2018 14:01
Deputații germani: Construcția „Nord Stream-2” va duce la o divizare a Uniunii Europene

Șapte deputați ai Bundestag-ului german și Parlamentul European, care reprezintă Uniunea Creștin Democrată, Uniunea Creștin-Socială, Partidul Verzilor și Partidul Liber Democrat, se opus construirii conductei de gaz „Nord Stream-2“, scrie Deutsche Welle.

Intr-un articol comun publicat in Frankfurter Allgemeine Zeitung, parlamentarii subliniaza că cooperarea cu Rusia nu ar trebui să însemne că „germanii și rușii fac acorduri peste capetele partenerilor din UE“.

Potrivit autorilor, politica energetică a UE și solidaritatea cu partenerii impune refuzarea  construirii celei de a doua faze a conductei de gaz din Rusia spre Germania. Punerea în aplicare a acestui proiect va duce la o „divizare a UE și o pierdere a încrederii”.

Parlamentarii au reamintit că o serie de tari europene – statele baltice, Suedia, Danemarca, Polonia, Slovacia și Ucraina – se opun construirii „Nord Stream-2“, fapt lesne de înțeles, luând în considerare securitatea energetică.

De asemenea, ei au cerut noului guvern german să își declare poziția cu privire la această problemă.

Compania Nord Stream 2, al carei fondator și acționarul unic este „Gazprom“, intenționează să înceapă construcția conductei în 2018 și sa o termine înainte de sfârșitul anului 2019.

Conducta ar trebui sa aiba o capacitate de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an si o lungime de 1.220 de kilometri. Ea va conecta Ust-Luga din Rusia de germanul Greifswald, menționează Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău