Deputații europeni vin la Chișinău pentru a evalua cum au fost cheltuiți banii UE și cum este aplicat Acordul de Asociere

  • 03 Aprilie 2018 09:38
Deputații europeni vin la Chișinău pentru a evalua cum au fost cheltuiți banii UE și cum este aplicat Acordul de Asociere

O delegație a Parlamentului European se află începând de astăzi într-o vizită la Chișinău pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.

Delegația, din care fac parte membri ai Comisiei pentru Afaceri Externe și ai Comisiei pentru Bugete, are programate astăzi întrevederi cu  șeful delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, cu președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și ministrul de externe Tudor Ulianovschi, președinta CEC Alina Russu, cu  șefii CNA și Procuraturii Anticorupție, Bogdan Zumbreanu și Viorel Morari.

Mâine, delegația deputaților europeni va avea întrevederi cu Președintele Legislativului Andrian Candu, cu șefii comisiilor permanente și cu liderii grupurilor parlamentare.

Șefii delegațiilor Comisiei pentru Afaceri Externe și Comisiei pentru Bugete, Laima Andrikienė și Siegfried Mureșan vor susține, la Parlament, o conferință de presă.

Subiectele discutate în cadrul întrevederilor vor viza progresul reformelor, aspecte legate de statul de drept, buna guvernare, domeniile justiției și mass-media, precum și evaluarea acțiunilor de luptă împotriva corupției. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău