Deputații din Platforma DA cer procurorului general să organizeze audieri în mai multe cazuri de rezonanță

  • 29 Ianuarie 2020 12:54
Deputații din Platforma DA cer procurorului general să organizeze audieri în mai multe cazuri de rezonanță

Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr îi cere procurorului general să organizeze audieri în mai multe cazuri de rezonanță, precum concesionarea aeroportului internațional Chișinău, răpirea profesorilor turci, raportul privind uzurparea puterii în stat în iunie 2019 sau privatizările ilegale din ultimii ani.

Deputații Platformei DA mai vor ca procurorul general să facă audieri și în dosarul furtului miliardului și al finanțării PSRM din străinătate.

Agenda deputaților de la Platforma DA pentru noua sesiune parlamentară va include și instituirea unui moratoriu asupra legii miliardului, precum și crearea unor noi comisii de anchetă. Președintele fracțiunii, Alexandru Slusari:

„Vrem să introducem cel puțin moratoriu pentru legea miliardului. Avem dreptul legal și solicităm includerea acestui proiect de lege în ordinea de zi. Propun încă trei comisii de anchetă: elucidarea evenimentelor din aprilie 2009, elucidarea circumstanțelor lichidării celor trei bănci și o comisie pentru anchetarea „laundromatului”. Legea Magnitski este necesară pentru curățarea sistemului corupt, în contextul fenomenelor cu care s-a confruntat R. Moldova.”

Fracțiunea Platformei DA a mai anunțat că va promova un proiect de lege prin care în toate actele legislative să fie introdus conceptul de „limba română”, în concordanță cu hotărârea Curții Constituționale. Un alt proiect al deputaților de la Platforma DA ar fi anularea pazei de stat pentru foști înalți demnitari de stat.

Ei au mai declarat că mizează pe sprijinul deputaților de la fracțiunea PAS în promovarea acestor proiecte.

Sesiunea ordinară de primăvară 2020 a Parlamentului începe la 3 februarie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău