Deputații, despre proiectele prioritare din noua sesiune a Parlamentului

  • 01 Februarie 08:40
Deputații, despre proiectele prioritare din noua sesiune a Parlamentului

Deputații din diferite fracțiuni parlamentare și-au stabilit domeniile prioritare de activitate pentru următoarea sesiune a legislativului, care va începe în câteva zile. Astfel, reprezentanții a cinci fracțiuni din Parlamentare s-au întrecut în promisiuni în cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Deputatul socialist Vasile Bolea susține că PSRM preferă să vorbească mai mult despre prezent și să abordeze problemele actuale cu care se confruntă societatea. „Trebuie să muncim mult. Absolut nimeni nu va veni de peste hotare, de la Bruxelles, de la Kiev sau de la București ca să ne facă regulă în țară. Evident, trebuie să lucrăm mult și asupra reformei justiției, și asupra luptei cu corupția și asupra bunăstării pe care să o oferim cetățenilor noștri”, a conchis socialistul.

Deputatul democrat Dumitru Diacov este de părere că viitoarea sesiune parlamentară este importantă cel puțin pentru consolidarea atmosferei din Parlament și consolidarea situației din Republica Moldova, dar este importantă din punctul de vedere al evoluției țării pentru a realiza angajamentele luate cu structurile europene. „De aceea, PDM va depune toate eforturile ca să păstrăm acest climat în Parlament. Vom încerca să oferim mai mult optimism pentru țara noastră. Ura și lupta care domină trebuie oprite”, susține Diacov.

În opinia deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu principala problemă a Republicii Moldova este faptul că hoții nu ajung să fie pedepsiți. Deputatul susține că cetățenii moldoveni pleacă masiv din țară. „Ceea ce trebuie să se întâmple astfel ca economia să se dezvolte, este legea în capul mesei și cei care au furat să stea la pușcărie, iar ceea ce au furat să fie întors oamenilor”, a afirmat Igor Grosu.

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Vasile Năstase a menționat că formațiunea pe care o reprezintă va încerca să-l invite pe procurorul general care să spună cum stau lucrurile în ceea ce privește situația de la Aeroportul Internațional Chișinău, furtul miliardului, finanțările ilegale din străinătate ale unor partide politice. „De asemenea, vrem să vedem cum au fost vândute activele celor trei bănci după ce s-a furat miliardele”, a declarat Năstase.

Deputata Partidului Șor Marina Tauber susține că formațiunea își va continua realizarea programului. „Noi trebuie să lansăm astfel de inițiative cum sunt tribunalele cu jurați când oamenii simpli vor avea posibilitatea să ia decizii judecătorești sau să influențeze mai multe proiecte în stat”, a afirmat politiciana.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
16
Wed
15
Thu
13

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău