Deputații despre învestirea Guvernului Grosu: Acum orice Guvern e mai bun decât lipsa unui Guvern

  • 24 Martie 2021 08:10
Deputații despre învestirea Guvernului Grosu: Acum orice Guvern e mai bun decât lipsa unui Guvern

Reprezentanții PDM spun că vor oferi vot de încredere Guvernului condus de Igor Grosu pentru că, în condițiile actualei crize pandemice, orice Guvern este mai bun decât lipsa unui Executiv plenipotențiar. Deputații Platformei DA spun că vor susține echipa lui Igor Grosu în Parlament doar dacă premierul desemnat își va asuma responsbailitatea depolitizării agențiilor guvernamentale, iar socialiștii spun că deocamdată nu au luat o decizie, dacă susțin sau nu cabinetul de miniștri condus de Igor Grosu , notează IPN.

Reprezentanții Platformei DA spun că în urma discuțiilor cu premierul desemnat au sesizat intenția echipei conduse de Igor Grosu de a cere vot de încredere Parlametnului și de a-și asuma actul guvernării. Deputatiții Platformei DA spun că vor susține condiționat Guvernul condus de Igor Grosu.

„Ideea unui Guvern anticriză ne aparține și noi nu putem să facem un pas înapoi și să spunem că nu votăm. Votăm, dar condiționat. Noi vrem ca funcțiile guvernamentale să nu fie politizate, persoanele de demnitate publică nu trebuie să manifeste loialitate față de partid, ci față de interesul public” a spus deputatul Platformei DA, Igor Munteanu în cadrul emisiunii  „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

De cealaltă parte, socialiștii spun că, deocamdată, nu au luat o decizie dacă susțin sau nu Guvernul condus de Igor Grosu, dar s-au arătat nemulțumiți de echipa guvernamentală prezentată de premierul desemnat. Potrivit lor, echpa este identică în proporție de 99% cu cea a fostului premier desemnat, Natalia Gavrilița.

„Este o renaștere a componenței Guvernului Gavrilița, sunt tot aceleași persoane, membri de partid. În zilele următoare va fi convocată ședința Executivului politic al partidului care va recomanda fracțiunii din Parlament să manifeste o anumitî poziție ”, a spus deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Democrații spun că își vor da votul pentru Igor Grosu la șefia Guvernului, întrucât în condițiile crizei pandemice, țara nu poate fi guvernată de un Executiv în exercițiu.

„Abordarea cu care au venit ei, scoate în evidență faptul că nu vor să fie votat acest Guvern, astfel să obțină posibilitatea de dizolvare a Parlamentului. Cel mai probabil, noi vom acorda vot de încredere acestui Guvern pentru că suntem consecvenți. Am spus că acum țara are nevoie de un Guvern funcțional și din punctul nostru de vedere, acum orice Guvern e mai bun decât niciun Guvern”, a spus deputatul PDM, Pavel Filip.

Premierul desemnat Igor Grosu a depus ieri la secretariatul Parlamentului demersul privind intenția de veni în Legislativ pentru a cere vot de încredere deputaților. Decizia privind data ședinței plenare în timpul căreia va avea loc solicitarea votului de învestirură va fi luată de Biroul Permanent al Parlametnului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău