Deputații de la PAS și Platforma DA denunță partajarea politică a funcțiilor vacante de membru al Consiliului Audiovizualului între PSRM și PDM

  • 18 Iunie 2020 11:37
Deputații de la PAS și Platforma DA denunță partajarea politică a funcțiilor vacante de membru al Consiliului Audiovizualului între PSRM și PDM

Deputații de la PAS și Platforma DA denunță partajarea politică a funcțiilor vacante de membru al Consiliului Audiovizualului între PSRM și PDM, cele două componente ale coaliției parlamentare.

Deputatul PAS Lilian Carp a prezentat în cadrul unui briefing în Parlament o copie a procesului verbal al fracțiunii PDM din data de 20 de mai în care se face referire la desemnarea a două candidaturi pentru aceste funcții. Potrivit lui Lilian Carp, este vorba despre o desemnare și o promovare politică în funcții la o instituție care trebuie să supravegheze activitatea instituțiilor audiovizuale din Rep. Moldova.

Și deputatul Platformei Demnitate și Adevăr Vasile Năstase a declarat la același briefing că PDM și PSRM și-au delegat câte două persoane la concursul pentru aceste funcții în comisia parlamentară de specialitate, lucru care nu poate fi tolerat.

Reprezentanții PDM și PSRM nu au comentat deocamdată acuzațiile care li se aduc.

Amintim că în toamna anului trecut, în diferite perioade, trei membre ale Consiliului Audiovizualului – Dorina Curnic, Veronica Cojocaru și Olga Guțuțui – și-au dat demisia  atenționând într-un fel asupra pericolului reconfigurării politice a autorității de reglementare a domeniului audiovizual.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău