Deputații Bolea și Suhodolski au fost excluși din fracțiunea BCS

  • 25 Mai 2023 11:43
Deputații Bolea și Suhodolski au fost excluși din fracțiunea BCS

Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, care au anunțat recent că aderă la Partidul ”Renaștere”, au fost excluși din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, a comunicat astăzi, 25 mai, în timpul ședinței în plen, deputatul socialist Grigore Novac, transmite Radio Chișinău.

Cei doi au fost excluși după ce, împreună cu fostul candidat la funcția de bașcan Viktor Petrov, au fost săptămâna trecută în Israel unde au avut o întâlnire liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”.

În context deputatul PAS, Eugeniu Sinchevici le-a cerut socialiștilor și comuniștilor să vină cu o reacție de condamnare a traseismului politic, inclusiv a lui Ilan Șor, care se presupune le-ar fi plătit celor doi să își părăsească formațiunea.

În replică, șefului grupului parlamentar al BCS Vlad Bătrâncea a reiterat îndemnul către deputații majorității parlamentare de a susține inițiativa opoziției de interzicere a traseismului politic.

Amintim că în martie BCS i-a mai pierdut pe Alexandr Nesterovschi și Irina Lozova, iar acum câteva zile aceștia au anunțat că aderă împreună cu Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, la Partidul Renaștere care se declară împotriva integrării europene.

În decembrie anul trecut, un al deputat, Gaik Vartanean, a părăsit PSRM și s-a alăturat Mișcării Alternativa Națională a primarului de Chișinău Ion Ceban.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău