Deputații au votat noaptea trecută câteva modificări la legea privind partidele politice. Ce prevăd acestea

  • 20 Iulie 2020 23:14
Deputații au votat noaptea trecută câteva modificări la legea privind partidele politice. Ce prevăd acestea

Deputații au votat noaptea trecută câteva modificări la legea privind partidele politice. Acestea prevăd că pentru a înregistra un partid politic este nevoie de cel puțin 1000 de semnături. Ceea ce ar însemna de patru ori mai puțin decât până în prezent, când era nevoie de 4000 de membri.

 Ceea ce ar însemna de patru ori mai puțin decât până în prezent, când era nevoie de 4000 de membri.

O parte din deputații din opoziție nu au fost de acord cu această propunere și au cerut ca pentru înregistrarea unei formațiuni politice să fie suficiente 300 de semnături, propunere care nu a fost susținută.

Deputații au dezbătut și o modificare la Codul Electoral, care prevede lărgirea spectrului de subiecți din care poate fi constituit biroul electoral din străinătate. Mai exact, Comisia Electorală va putea propune desemnarea funcționarilor electorali înscriși în registrul electoral. Deputații din opoziție au propus ca președinții de secții de votare să fie numiți din cetățenii R. Moldova care se află în diasporă, pentru a evita cheltuielile suplimentare de delegare a acestora peste hotare și pentru a evita anumite interese personale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău