Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria ucrainenilor uciși în război

  • 04 Septembrie 19:53
Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria ucrainenilor uciși în război

Deputații reuniți astăzi în cadrul unei ședințe speciale la care participă și Prim-ministrului Poloniei, Donald Tusk, au ținut un minut de reculegere în memoria ucrainenilor care au murit în urma ultimelor atacuri rusești, comunică MOLDPRES.

Speakerul Igor Grosu, a mulțumit oficialului polonez pentru susținerea acordată țării noastre dar și vecinilor noștri ucraineni care de doi ani luptă pentru libertatea lor.   

Chiar ieri, forțele ruse au lansat un atac masiv cu rachete balistice asupra regiunii Poltava. Și ultimele cifre arată că 51 de ucraineni au fost uciși și 270 răniți. Iar un alt atac azi dimineață în regiunea Lvov a ucis șapte ucraineni. Transmitem sincere condoleanțe familiilor îndurerate și reiterăm sprijinul nostru necondiționat pentru Ucraina. Din acest motiv stimați invitați vin cu rugămintea să ținem un minut de reculegere în memoria tuturor celor care au fost uciși în acest război nedrept”, a menționat Grosu.

Prim-ministrului Poloniei, Donald Tusk a fost întâmpinat cu aplauze în legislativ, el a reiterat susținerea pentru poporul ucrainean și a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să aleagă înțelept la referendumul din toamnă. El a precizat că nimeni nu poate decide pentru moldoveni soarta țării.

Premierul Republicii Polone, Donald Tusk, întreprinde astăzi o vizită la Chișinău. Oficialul polonez a fost întâmpinat la Guvern, în cadrul unei ceremonii oficiale, de către premierul Republicii Moldova, Dorin Recean. Șeful Guvernului a mai avut întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Donald Tusk este o persoană influentă în instituțiile Uniunii Europene, fiind președintele Consiliului European timp de 5 ani. În 2014, Donald Tusk a fost ales în funcția de președinte al Consiliului European, iar în 2017 a fost reales pentru cel de-al doilea mandat de 2 ani și jumătate.

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Mon
18
Tue
21
Wed
17
Thu
19
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău