Deputații au susținut, conceptual, un proiect care urmărește plafonarea „salariilor de lux” în sectorul bugetar

  • 09 Aprilie 2021 17:40
Deputații au susținut, conceptual, un proiect care urmărește plafonarea „salariilor de lux” în sectorul bugetar

Deputații au aprobat proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legii salarizării. Acesta se referă la plafonarea salariilor „de lux” în sectorul bugetar. 

Potrivit Servciului de presă a Legislativului, inițiativa legislativă aparține deputaților Platformei DA. Potrivit deputatului Vasile-Andrei Năstase, proiectul urmărește eliminarea fenomenului ”salariilor nesimțite”.  

Astfel, proectul prevede că salariul lunar al personalului din unitățile bugetare nu poate depăși 3 salarii medii lunare pe economie.

Totodată, este stipulat că personalul din unitățile bugetare care reprezintă statul în societățile comerciale în care acesta deține cote de participație, inclusiv cei desemnați în cadrul consiliilor de conducere a acestor întreprinderi, nu pot beneficia de anumite plăti suplimentare pentru activitate desfășurată.

De asemenea, proiectul prevede că retribuirea muncii salariaților din unitățile cu autonomie financiară care beneficiază de dotații bugetare nu poate depăși 3 salarii medii pe economie.

PROIECTUa fost aprobat conceptual, în prima lectură.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău