Deputații au decis crearea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

  • 13 August 2021 17:00
Deputații au decis crearea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

Parlamentul a aprobat Hotărârea privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

Comisia va fi constituită din membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice Grigore Novac, Ana Racu, Natalia Davidovici, Liliana Grosu, Angela Munteanu-Pojoga, Victor Spînu, Nicolai Rusol și ai Comisiei juridice, numiri și imunități Olesea Stamate, Veronica Roșca, Vasile Bolea, Igor Chiriac, Artemie Cătănoi, Vasile Grădinaru, Sergiu Litvinenco, Igor Talmazan, Ala Dolință, Alexandr Suhodolski, Denis Ulanov.

Comisia specială va adopta Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, care va fi publicat pe pagina web oficială a Parlamentului.

De asemenea, Comisia va examina dosarele candidaților pentru funcția de Avocat al Poporului. Aceștia, în termen de 60 de zile, vor prezenta Parlamentului candidaturile pentru funcția de Avocat al Poporului.

La data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), urmare a decesului lui Mihail Cotorobai.

Necesitatea adoptării noii Hotărâri rezidă în faptul că pe 11 iulie 2021 s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate și, ca urmare, s-a modificat componența corpului de deputați și a comisiilor parlamentare permanente din care fac parte membrii Comisiei speciale  pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău