Deputați municipali din Moscova și Sankt Petersburg strâng semnături pentru demiterea lui Putin

  • 12 Septembrie 2022 15:10
Deputați municipali din Moscova și Sankt Petersburg strâng semnături pentru demiterea lui Putin

Deputații municipali din 18 districte din Moscova și Sankt Petersburg au semnat o declarație publică prin care cer demisia președintelui rus, Vladimir Putin, transmite Meduza.

„Noi, deputații municipali ai Rusiei, credem că acțiunile președintelui V. V. Putin dăunează viitorului Rusiei și al cetățenilor săi. Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse!”, se arată în declarație, potrivit stirile.tvr.ro.

Documentul a fost semnat de două duzini de deputați.

Anterior, și consiliul deputaților din districtul municipal Lomonosovski, din Moscova, ceruse demisia președintelui Federației Ruse. De asemenea, deputații de Smolninskoe, din Sankt Petersburg, au cerut Dumei de Stat a Federației Ruse să îl acuze de trădare pe Vladimir Putin, pentru a-l retrage din funcție din cauza războiului din Ucraina. Împotriva lor, au fost întocmite acte privind „discreditarea” armatei ruse.

Un oficial instalat de Rusia în regiunea Harkov din Ucraina a declarat luni că forțele ucrainene au fost de opt ori mai numeroase decât trupele ruse și pro-ruse în timpul contraofensivei-fulger ucrainene în zonă de săptămâna trecută, potrivit Reuters.

Într-o declarație pentru postul de televiziune oficial rus Rossia-24, Vitali Gancev a spus că forțele ucrainene au capturat comunități din nordul regiunii care erau controlate de trupe ruse, reușind să ajungă până la granița cu Rusia, și că aproximativ 5.000 de civili au fost evacuați în Rusia.

Gancev a declarat că "situația devine tot mai dificilă de la o oră la alta", adăugând că granița cu regiunea Belgorod din Rusia este acum închisă.

Reuters precizează că nu a putut verifica deocamdată informațiile despre situația de câmpul de luptă.

În weekend, forțele ucrainene au eliberat centrele esențiale de alimentare a forțelor ruse de la Izium și Kupiansk, acolo unde se instalase administrația pro-rusă din regiune.

Duminică, Ministerul Apărării rus a publicat o hartă în care se putea vedea că forțele ruse au abandonat aproape în totalitate regiunea Harkov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău