Deputați, despre targiversarea distibuirii motorinei oferte de România: „Guvernarea Dodon încearcă să compromită la maxim ajutorul din partea României”

  • 26 Mai 2021 13:52
Deputați, despre targiversarea distibuirii motorinei oferte de România: „Guvernarea Dodon încearcă să compromită la maxim ajutorul din partea României”

Agenția Rezerve Materiale ar bloca distribuirea celor 6000 de tone de motorină oferite de România, pe motive politice, la indicația liderului PSRM, Igor Dodon, atenționează deputații Alexandru Slusari, de la Platforma DA, și Radu Marian, de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

Lista celor 3500 de beneficiari a ajuns la instituțiile relevante cu o lună în urmă, însă nici până în prezent Ministerul de Interne, în subordinea căruia se află Agenția Rezerve Materiale, nu a prezentat un mecanism de distribuție, a scris Radu Marian pe pagina de Facebook. „Este criminală această tergiversare. Avem deja informații de la câteva instituții de drept care confirmă că tergiversarea are loc intenționat, din motive politice”, a subliniat deputatul PAS, anunțând că dacă procesul va fi tergiversat, vor fi organizate proteste ale fermierilor. Potrivit Agenției, ar fi nevoie de expertiză tehnică a motorinei, pentru a vedea dacă este de bună calitate, a mai relatat Radu Marian.

Îngrijorări legate de repartizarea motorinei donate de România fermierilor din Republica Moldova a exprimat și deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari. Potrivit lui, „guvernarea Dodon încearcă să compromită la maxim ajutorul din partea României”. Deputatul a informat că motorina este stocată în regiunea de nord, la un depozit petrolier al unei companii, iar partea română nu a primit până acum lista beneficiarilor. „Totodată, funcționarii noștri răspândesc bârfe că motorina nu este calitativă (…) Cu cât mai mult se tergiversează procesul distribuirii motorinei, cu atât mai mult apar suspiciuni că anume la locul staționării dieselului vor fi încercări de a fura anumite cantități de motorină și de a dilua combustibilul cu alt lichid”, a scris Alexandru Slusari pe Facebook.

„Totodată, cei de la Agenția rezervelor materiale și Ministerul Agriculturii zilnic organizează niște ședințe fără participarea reprezentanților agricultorilor și după fiecare ședință tot se plâng neoficial că nu știu cum să transporte motorina, că nu o pot repartiza în baza cardurilor, că este complicată logistica etc. Păi, ați avut 6 luni la dispoziție din decembrie 2020! Aici la mijloc este incompetență sau rea voință!

Cerem de la guvernarea actuală, așa cum este ea, transparență maximă în procedura gestionării ajutorului frățesc acordat de România. Orice tentativă de a discredita acest proces va fi dezvăluită și taxată dur!”, a punctat deputatul.

Agenția Rezerve Materiale nu a comentat deocamdată acuzațiile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău