Deputați de la Chișinău participă la Sesiunea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei

  • 06 Decembrie 2021 12:02
Deputați de la Chișinău participă la Sesiunea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei

O delegație a Legislativului participă la cea de-a VII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei. Evenimentul se desfășoară în perioada 5-8 decembrie, la Varșovia, comunică MOLDPRES.

La Varșovia, țara noastră este reprezentată de vicepreședintele Parlamentului, copreședinte al Adunării, Mihail Popșoi, Larisa Voloh, Radu Mudreac, Valentina Manic, Vitalie Jacot și Sergiu Lazarencu.

Evenimentul va debuta cu un discurs din partea vicemareșalului Seimului Republicii Polone, copreședintele delegației polone la AP a Moldovei și Poloniei, Ryszard Terlecki. Participanții vor fi salutați și de Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Republicii Polone la Chișinău, precum și de Igor Bodiu, Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia. 

Copreședintele Adunării din partea Moldovei, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi urmează să aibă o prezentare pe marginea subiectului ce ține de problema transnistreană – scenarii posibile, sugestii ale părții moldovenești în contextul președinției polone a OSCE în 2022.

Pe ordinea de zi au fost incluse și problemele sistemului energetic moldovenesc și diversificarea surselor materiilor prime strategice pentru Republica Moldova. Un alt subiect important se referă la sprijinul oferit de partea poloneză pentru Republica Moldova, dar și alte chestiuni de actualitate. De asemenea, va fi aprobată data și locul desfășurării următoarei sesiuni.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ la Varșovia și Chișinău. Aceasta a fost constituită în iulie 2011.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău