Deputata ucraineană Nadejda Savcenko cere interzicerea TUTUROR importurilor din Transnistria

  • 30 Mai 2017 13:22
Deputata ucraineană Nadejda Savcenko cere interzicerea TUTUROR importurilor din Transnistria

Aviatoarea ucraineană Nadejda Savcenko, actualmente deputat în Rada Supremă de la Kiev a cerut interzicerea importurilor din regiunea separatistă transnistreană. Schimbul de mărfuri cu regiuni care nu se subordonează autorităților internațional recunoscute este ilegal, își argumentează ea inițiativa, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Demersurile necesare au fost expediate șefului Guvernului de la Kiev și Serviciului Vamal al Ucrainei, menționează NewsMaker.md

„Este o politică a dublelor standarde a Guvernului nostru. Un asemenea comerț este ilegal, pentru că această formațiune statală nu este recunoscută de Ucraina și nici în lume, iar importurile ieftine din această regiune aduc daune producătorilor ucraineni”, scrie Nadejda Savcenko.

Nadejda Savcenko argumentează afirmând că în perioada ianuarie-aprilie 2017 din Transnistria în Ucraina ar fi fost importate mărfuri în valoare de 24 de milioane de dolari, iar din Ucraina în Transnistria – realizate exporturi de 61 de milioane de dolari.

Amintim că, începând de pe 20 mai, Ucraina nu mai admite tranzitul pe teritoriul să a mărfurilor alimentare în regiunea separatistă transnistreană, doar dacă acestea sunt autorizate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) de la Chișinău.

Fostul pilot militar ucrainean, Nadia Savcenko, condamnată și ea în Rusia, în martie 2016, la 22 de ani de închisoare pentru o pretinsă complicitate în uciderea unor jurnaliști ruși în estul Ucrainei, a fost grațiată în mai de liderul de la Kremlin, Vladimir Puțin, și predată Ucrainei în schimbul a doi militari ruși capturați în Donbas.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău