Deputata Partidului Democrat Ludmila Guzun a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

  • 16 Aprilie 2021 09:21
Deputata Partidului Democrat Ludmila Guzun a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Deputata Partidului Democrat (PD) Ludmila Guzun a decedat, în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Informația a fost confirmată de către președintele fracțiunii parlamentare Pavel Filip. Decesul a parvenit astăzi, la ora 03:00, transmite TV8. Pavel Filip a relatat că deputata era internată la Spitalul Republican deja mai mult de două luni.

„Din cauza acestui virus au fost afectați tare plămânii. La un moment dat ne bucurasem, îi era un pic mai bine, însă ieri medicii au fost puși în situația să o intubeze”, a spus Pavel Filip.

Potrivit profilului realizat de inițiativa Parlamentul Curat, Ludmila Guzun și-a început activitatea în 1983, la fabrica de conserve „Rozmiar”, în calitate de economist principal. În anul 2005 devine președintă a Uniunii Teritoriale a Sindicatului „Agroindsind”, iar peste doi ani a fost promovată în funcția de vicepreședintă a raionului Ungheni, din partea Partidului „Alianța Moldova Noastră”.

În 2011, Ludmila Guzun a exercitat funcția de viceprimar al orașului Ungheni, din partea PLDM. Din 2012, când i s-a propus funcția de șef al SA „Moldtelecom” Ungheni, a aderat la democrați. A plecat din funcția de viceprimar și a activat la întreprinderea „Moldtelecom” până la alegerea sa în funcția de președinte de raion. În momentul când a renunțat la fotoliul de viceprimar a anunțat public că se va regăsi în PDM, devenind președinta Organizației Teritoriale Ungheni a acestei formațiuni. Ludmila Guzun a devenit președintele Consiliului Raional Ungheni după alegerile locale din iunie 2015.

Ludmila Guzun a ajuns deputată în 2019 cu votul a peste zece mii de alegători din această circumscripție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău