Deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară

  • 21 Iulie 2022 15:53
Deputata Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară

Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber, pe cele două cereri ale procurorului general, care a făcut aceste demersuri „în vederea reținerii, arestării percheziționării și trimiterii în judecată” a deputatei.”, transmite Radio Chișinău

În favoarea ridicării imunității au votat 58 de deputați, inclusiv cei ai Partidului „Șor”, transmite Radio Chișinău.

Marina Tauber este acuzată de falsificarea raportului financiar al Partidului „Șor” depus la CEC și acceptarea finanțării formașiunii din partea unui grup criminal organizat. Potrivit procurorului general interimar, formațiunea politică nu ar fi reflectat peste 20 de mil. de lei pentru organizarea unui concert cu artiști ruși.

Marina Tauber pledează nevinovat și declară că acțiunile ar fi orchestrate de guvernare.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat în plenul Parlamentului că pentru un capăt de acuzare, legea prevede închisoare pe un termen de 5 ani, cu privarea dreptului de ocupa o funcție publică, iar în cazul persoanei juridice – o amendă în valoare de 8.000 de unități convenționale sau lichidarea persoanei juridice.

Amintim că pe 26 mai a.c., Parlamentul i-a mai ridicat imunitatea Marinei Taber și lui Ilan Șor, liderul Partidului „Șor”, într-un alt dosar în care cei doi erau suspectați de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău