Deputat | Se cunosc deja numele noilor membri ai CSM

  • 12 Martie 2020 17:08
Deputat | Se cunosc deja numele noilor membri ai CSM

Dinu Plîngău, deputat PPPDA și membru al Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, susține că nu va participa la concursul pentru selectarea a patru membru noi în Consiliul Superior al Magistraturii, eveniment planificat pentru vineri, 13 martie. Potrivit parlamentarului, învingătorii se cunosc deja, iar în spatele lor stau interese de grup, transmite IPN.

Potrivit parlamentarului, unul dintre candidații care ar urma să iasă învingător este  Elena Belei, promovată de socialiștii Igor Vremea și Maxim Lebedinschi. „Doamna are numeroase încălcări și este implicată într-o sumedenie de chestii dubioase”, a spus deputatul.

„Captivitatea justiției din Republica Moldova pare astăzi o telenovelă care nu se mai sfârșește, iar episodul din această etapă, numirea membrilor CSM, este rezultanta crudă a unor decizii politice regretabile care i-au permis lui Dodon și celor din anturajul lui să-și intabuleze pe nume propriu întreaga justiție din Republica Moldova”, a declarat Dinu Plîngău.

Deputatul PPPDA a spus că nu se va implica în niciun fel în „acest simulacru regretabil de concurs care nu va face altceva decât să definitiveze capturarea totală a justiției moldovenești”.

„Facem apel către toți cei care își permit astăzi să batjocorească justiția din Republica Moldova, unii chiar prin propria lor candidatură, să înțeleagă că Moldova se va schimba foarte curând, iar stăpânii lor vor sfârși în închisori sau fugiți, asemenea celui care a creat în ultimii 10 ani un sistem monstru la care voi și stăpânii voștri nu vreți în niciun chip să renunțați”, a mai spus parlamentarul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău