Deputat rus din Lugansk, fost comandant separatist al așa-zisei Republici Populare, a murit după ce mașina în care se afla a sărit în aer / VIDEO

  • 08 Noiembrie 2023 12:52
Deputat rus din Lugansk, fost comandant separatist al așa-zisei Republici Populare, a murit după ce mașina în care se afla a sărit în aer / VIDEO

Un deputat susținut de Rusia din orașul Lugansk din estul Ucrainei a fost ucis miercuri în explozia unei mașini, a anunțat guvernatorul pus de Moscova la conducerea regiunii, potrivit Reuters, citat de hotnews.ro.

Mihail Filiponenko, deputat în parlamentul creat de ruși Luganskul ocupat și fost înalt oficial de securitate în regiune, a murit după ce o bombă amplasată într-o mașină a explodat, a spus fiul său, citat de o agenție de știri locală.

 

Filiponenko, care a fost activ în mișcarea separatistă pro-rusă din Lugansk începând din 2014, a fost unul dintre comandanții de top ai armatei așa-numitei Republici Populare Lugansk.

În septembrie, el a fost ales în parlamentul regional în urma unui vot care a atras o amplă condamnare internațională.

Exploziile cu bombă care au vizat înalți oficiali instalați de Moscova în părți ale Ucrainei pe care Federația Rusă pretinde că le-a anexat au devenit o obișnuință după februarie 2022.

Lugansk este una dintre cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia susține că le-a anexat de la începutul invaziei sale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău