Deputat român | Cei care vor reprezenta România și Moldova în PE trebuie să cunoască bine situația din stânga Prutului

  • 21 Mai 2019 08:35
Deputat român | Cei care vor reprezenta România și Moldova în PE trebuie să cunoască bine situația din stânga Prutului

„Pentru Republica Moldova actualele alegeri europarlamentare sunt importante în mod special pentru că în ultima perioadă s-a văzut o îndepărtare de Europa, o orientare spre „Pro-Moldova”. De aceea, este foarte important ca cei care vor reprezenta România și cei care și-au asumat să reprezinte și Republica Moldova în Parlamentul European să fie politicieni care să cunoască bine situația din stânga Prutului, precum și interesele cetățenilor care doresc foarte mult să reia parcursul european al Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Național Liberal Diaspora România-Republica Moldova, Adrian Dupu, la Jurnal TV, transmite IPN.

„După 26 mai, în funcție de cine va fi mai vocal în Parlamentul European dintre români, așa va fi reflectată situația din Republica Moldova acolo. Avem nevoie de oameni care să reflecte situația în mod obiectiv și nu trunchiat, în funcție de unele interese de aici”, susține politicianul român.

Adrian Dupu spune că oferta PNL, pe care îl reprezintă, este de a avea un mandat de reprezentare și pentru cetățenii Republicii Moldova.

Valeriu Pașa, expert „WatchDog”, este de părere că importanța votului din Republica Moldova pentru partidele din România este mai curând simbolică. Este important pentru partidele din România să treacă în registru că le pasă de Republica Moldova și acest lucru este bun. „Pentru noi este important cine va reprezenta România în Parlamentul European pentru că atunci când se discută despre problemele Republicii Moldova fie în cadrul unor rezoluții aprobate de PE, fie în cadrul unor activități mai mici, cei mai vocali sunt europarlamentarii români”, a afirmat Valeriu Pașa.

Expertul nu exclude că la scrutinul de duminică puterea politică din Republica Moldova ar putea să ajute un anumit partid din România, cu care este într-un fel asociat, să câștige mai multe voturi. Valeriu Pașa s-a referit la experiența transportării organizate a alegătorilor care a fost întâlnită la alte scrutine naționale din Moldova.

Alegerile pentru noul Parlament European vor avea loc duminică, 26 mai. În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare unde își vor putea exercita dreptul la vot cei cu cetățenie română.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10
Nori împrăștiați
Umiditate:87 %
Vint:2,6 m/s
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
16
Sun
16

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău