Deputat: Putin vrea să se răzbune pe moldoveni pentru că au ales pacea

  • 28 Octombrie 2022 09:53
Deputat: Putin vrea să se răzbune pe moldoveni pentru că au ales pacea

Putin susține că „Gazprom” livrează în R. Moldova gaze la „preșuri preferențiale” și că Rusia nu are nicio tangență cu „stingerea luminii”. Declarațiile au fost făcute cadrul clubului de discuții Valdai, joi, 27 octombrie.Mai mult, liderul de la Kremlin spune că nu ar avea nicio legătură cu eventualele deconectări de la energia electrică, deși centrala de la Cuciurgan, controlată de ruși, a decis unilateral să reducă livrările în pragul iernii. Deputatul PAS, Radu Marian susține că Putin se răzbune pe moldoveni pentru că au ales pacea.

Partea moldovenească a plătit regulat și constant toate livrările de gaze naturale din partea Gazprom, inclusiv în avans, menționează deputatul. 
 
 „În schimb, partea rusă a redus volumul de livrări de gaze naturale către Republica Moldova fără explicații, ceea ce a dus la deficitul de electricitate din țara noastră. Partea rusă, după începerea războiului, a orchestrat șantajul energetic pe piața europeană, care a dus la creșteri colosale ale prețurilor de piață.
 
Ieri, Putin a recunoscut indirect ceea ce știa toată lumea. Deciziile ce țin de gaze naturale sunt politice și sunt luate de el. La fel de politică va fi eventuala decizie de a reduce/întrerupe livrările de gaze naturale în Moldova.
 
Dacă va face asta, Putin va arăta că vrea să se răzbune pe moldoveni și să ajute gruparea pentru hoție și război.
 
Partea moldovenească își îndeplinește obligațiile, partea rusă - nu!”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău