Deputat PD: Mă desolidarizez de aceste decizii ale Guvernului și de acuzațiile aduse medicilor. „Au fost depășite liniile roșii”

  • 12 Aprilie 2020 11:44
Deputat PD: Mă desolidarizez de aceste decizii ale Guvernului și de acuzațiile aduse medicilor. „Au fost depășite liniile roșii”

Deputatul PD, Ruxanda Glavan, a criticat deciziile Guvernului Chicu referitor la sistemul medical, în special pe cea care ține de acordarea indemnizațiilor unice doar unui număr mic de medici infectați cu COVID-19.

Deputatul afirmă că, de când a început lupta cu pandemia, se calcă de pe-o greblă pe alta la capitolul gestionarea resurselor umane. „Și poate n-ar fi fost atât de grav dacă greșelile nu ar fi îndreptate exact împotriva celor din prima linie. Remanieri neclare, acuzații la adresa medicilor că se infectează cu coronavirus din neglijență și nepricepere, iar astăzi aflăm că nu le mai dau nici indemnizațiile promise (de 16 mii de lei)”, a menționat Ruxanda Glavan, subliniind că, astfel, au fost depășite liniile roșii. 

Prin urmare, deputatul a anunțat că se desolidarizează de aceste decizii ale Guvernului și de acuzațiile aduse medicilor. „Solicit Comisiei pentru Situații Excepționale să își revizuiască decizia și să utilizeze cele 13 milioane de lei acumulate din donații în fondul special deschis de Ministerul Finanțelor pentru plata indemnizațiilor de 16 mii de lei, promise tuturor lucrătorilor sistemului sănătății, care s-au infectat cu COVID-19”, se arată în mesajul Ruxandei Glavan. 

Menționăm că Guvernul a decis alocarea 464 mii lei pentru acordarea indemnizațiilor unice de câte 16 mii lei persoanelor angajate în instituțiile de stat care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă. Este vorba de 29 de angajați infectați cu COVID-19 din totalul celor 317. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău