Deputat PAS: Prognozele OMS arată că dacă nu se introduc restricții dure ajungem la 100 de morți pe zi în 2-3 săptămâni. Altă soluție decât un lockdown nu există

  • 14 Martie 2021 11:32
Deputat PAS: Prognozele OMS arată că dacă nu se introduc restricții dure ajungem la 100 de morți pe zi în 2-3 săptămâni. Altă soluție decât un lockdown nu există

Prognozele OMS arată că dacă nu se introduc restricții dure ajungem la 100 de morți pe zi în 2-3 săptămâni. Dacă vrem să evităm acest scenariu altă soluție decât un lockdown nu există, susține deputatul PAS, Dan Perciun.

„Înțeleg că am obosit cu toții de pandemie, de restricții și toți au îngrijorări pertinente referitor la impactul acestor măsuri asupra veniturilor populației și a business-ului. Asta și face această decizie atât de dificilă.
Poziția noastră este că lockdown-ul trebuie introdus și acompaniat de măsuri de suport pentru oameni și companii. Guvernul în colaborare cu Parlamentul trebuie să prevadă compensații pentru plata salariilor, să examineze posibilitatea amânării plăților la credite, servicii comunale, chirie pentru luna martie. Trebuie extinsă garantarea de către stat a creditelor luate de către companii. Trebuie facilitat accesul la ajutorul de șomaj și compensate veniturile patentarilor și a altor categorii care vor fi afectate.
E o decizie complicată, dar care trebuie făcută pentru a salva vieți”, a afirmat Dan Perciun. 
 
Menționăm că membrii Consiliului Suprem de Securitate au decis ieri să recomande instituirea stării de urgență pentru două săptămâni.
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău