Deputat PAS: Moțiunea simplă împotriva ministrei sănătății este un test pentru demiterea întregului Guvern

  • 23 Iunie 2020 08:07
Deputat PAS: Moțiunea simplă împotriva ministrei sănătății este un test pentru demiterea întregului Guvern

Moțiunea simplă adresată ministrei sănătății Viorica Dumbrăveanu va fi un test privind demiterea întregului cabinet de miniștri. Despre acest lucru a vorbit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Papușoi în platoul emisiunii “Ora Expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV.

“Un test pentru demersul nostru de a da jos Guvernul și de a pune alt guvern în loc va fi această moțiune simplă împotriva ministrei sănătății care a dat-o în bară. La ceea ce avem în sistemul medical cu peste 2 mii de medici infectați, cu medici care trec în lumea celor drepți în fiecare zi. Un test pentru demersurile noastre va fi votarea moțiunii simple împotriva ministrei sănătății care sperăm să aibă loc săptămâna aceasta în Parlament”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.

Deputatul PAS susține că în situația creată, Partidul Democrat din Moldova are de spus un ultim cuvânt privind votul de neîncredere în raport cu Guvernul Chicu, dar și investirea altui guvern.

Deputatul Platforme DA Igor Munteanu afirmă că poziția Partidului Acțiune și Solidaritate este înțeleasă atâta timp cât există neclarități în privința învestirii unui nou guvern. “Avem niște riscuri pe. care trebuie să le moderăm, să le abordăm în discuții cu Partidul Democrat și cu alte grupuri politice”.

Deși PAS și Platforma DA anunțau despre faptul că luni, 22 iunie, urma să aibă loc o întrevedere cu reprezentanții PDM la tema schimbărilor guvernamentale, cei din urmă au precizat că formațiunea nu a adoptat, în cadrul forurilor sale statutare, nicio decizie privind demiterea actualului Guvern sau instalarea unui guvern nou. PDM a specificat că este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din Parlament precum PAS, Platforma DA, PSRM, dar nu vede nicio posibilitate de dialog cu Pro Moldova și fracțiunea Partidului Șor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
0
Ninsoare
Umiditate:80 %
Vint:7,2 m/s
Fri
-1
Sat
0
Sun
0
Mon
1
Tue
0

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0295 -0.0678
USD 17.3561 -0.0272
RON 4.3139 -0.0137
UAH 0.6161 -0.0014
RUB 0.2294 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău