Deputat PAS: Diversioniști din Serbia urmau să ajungă în R. Moldova la un meci de fotbal

  • 14 Februarie 2023 11:09
Deputat PAS: Diversioniști din Serbia urmau să ajungă în R. Moldova la un meci de fotbal

Săptămâna aceasta, exista riscul ca în Republica Moldova să ajungă diversioniști din Serbia la un meci de fotbal, susține deputatul PAS Andrian Cheptonar.

„Săptămâna aceasta trebuie să aibă loc un meci de fotbal în Chișinău, între o echipă din Serbia și una din RM. Inițial, era planificat ca întreaga galerie a echipei sârbe să vină la noi în țară. Datorită eforturilor făcute de SIS, cu mult înaintea apariției informațiilor oferite de Zelenski, echipa sârbă va juca cu tribunele goale, pentru că în cadrul acestei galerii se planifica să vină diversioniști. Organele de drept ale RM vor face uz de toate posibilitățile pe care le au ca să apere regimul constituțional și dreptul cetățenilor de a se integra în Uniunea Europeană”, a declarat Andrian Cheptonar, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, scrie jurnal.md.

Amintim că, ieri, 13 februarie, în cadrul unui briefing, președinta Maia Sandu a anunțat despre planurile Rusiei privind R. Moldova. 

Rusia ar fi pregătit acțiuni cu implicarea unor diversioniști, cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra edificii ale statului și luare de ostatici ar fi pregătite de Rusia pentru Republica Moldova, în perioada următoare.

De exemplu, materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru”, a dezvăluit Maia Sandu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău