Deputat, după reacția premierului la criticile aduse de Siegfried Mureșan: Ion Chicu demonstrează o disonanță cognitivă severă

  • 22 Mai 2020 16:30
Deputat, după reacția premierului la criticile aduse de Siegfried Mureșan: Ion Chicu demonstrează o disonanță cognitivă severă

Deputatul Platformei DA, Mihai Popșoi, a venit cu reacție după ce premierul Ion Chicu a atacat România, venind cu o replică la criticile aduse de europarlamentarul Siegfried Mureșan la adresa Guvernului pe care-l conduce. El susține că „Ion Chicu demonstrează o disonanță cognitivă severă”.

„Într-o postare matinală dl Chicu ne povestește despre nevoia de a implementa „reforma administrativ-teritorială”, „ revoluție în justiție și sistemul organelor de drept” și „Unirea! Cu Uniunea Europeană!” Pentru ca în scurt timp să atace România și pe pe Siegfried Mureșan. A câta oară Chicu îl ia în zeflemea pe cel mai mare promotor al Republicii Moldova la Bruxelles”, a menționat deputatul, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, atunci când „eșecurile guvernului Chicu-Dodon sunt observate și la Bruxelles, premierul nu găsește o soluție mai bună decât să-și verse frustrările și complexele pe facebook”. „Asta în timp ce are visteria goală, deficit de 20 Miliarde, cel mai mare număr de medici infectați din întreaga lume și creșterea alarmantă a infectărilor după două luni de carantină care a pus economia pe butuci. Uniunea Europeană și România ne-au ajutat cel mai mult în această perioadă grea, în pofida gesturilor ne prietenești din partea lui Chicu și Dodon. Disonanță acestei guvernări, aflate într-o derivă totală, e jenantă. Dimineața premierul cheamă la reforme și implementarea standardelor UE (fără a propune proiecte concrete de lege), la amiază dă cu piciorul într-un stat membru UE, mă întreb ce să ne așteptam până diseară de la un om atât de instabil emoțional? Se vede că dlui Chicu îi tremură scaunul și de asta îi cedează nervii, iar dânsul nu poate decât să-și camufleze disperarea și incompetentă prin aroganță și atacuri isterice în adresa celor mai de încredere parteneri ai țării noastre. Nu pot decât să-i spun dlui Chicu ce i-am mai zis când a fugit din Parlament cu coada între picioare după asumarea răspunderii pe duty-free, țigări și minereuri: ”RUȘINE!”, a conchis deputatul. 

Menționăm că Ion Chicu a venit cu o replică dură la adresa României, menționând că țara geme de corupție și că situația privind răspândire COVID-19 din județele din Moldova de peste Prut este cu mult mai gravă decât în R.Moldova. Declarațiile au venit după ce Siegfried Mureșan a criticat modul în care a fost gestionată criza COVID-19 în R.Moldova și implementarea reformelor de către Guvern.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău