Deputat din Adunarea Populară de la Comrat, deferit justiției pentru trafic de influență

  • 16 Noiembrie 2023 10:24
Deputat din Adunarea Populară de la Comrat, deferit justiției pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție a anunțat finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui deputat din UTA Găgăuzia, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin. (2) lit.c) din Codul penal), relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

Urmărirea penală a fost pornită în martie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț, menționează sursa citată.

Potrivit materialelor, învinuitul, în perioada lunii octombrie 2019-august 2021, a pretins și primit în trei tranșe de la denunțător, mijloace bănești în sumă totală de 12 000 euro, susținând că prin intermediul altor persoane are influență asupra judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, care examina cauza civilă în cadrul căreia, denunțătorul avea calitatea de pârât. Însă, cauza civilă nu a fost soluționată în favoarea denunțătorului.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău