Deputat de la Kiev: Dacă forțele ucrainene nu vor reuși să oprească Rusia agresoare, următoarea țintă va fi Rep. Moldova

  • 20 Mai 13:52
Deputat de la Kiev: Dacă forțele ucrainene nu vor reuși să oprească Rusia agresoare, următoarea țintă va fi Rep. Moldova

Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea Europeană, este de părere deputatul ucrainean Mykhailo Radutskyi, care s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute la Chișinău, împreună cu mai mulți parlamentari din Rada Supremă de la Kiev.  Într-un interviu pentru Radio Chișinău, oficialul avertizează că, dacă forțele ucrainene nu vor reuși să oprească Rusia agresoare, următoarea țintă va fi Rep. Moldova, Țările Baltice sau România. 

În prezent, forțele ucrainene din linia frontului apără întregul continent european, a declarat pentru Radio Chișinău deputatul Mykhailo Radutskyi, care a condus delegația Radei Supreme de la Kiev, aflată în vizită la Chișinău, la sfârșitul săptămânii trecute. Mykhailo Radutskyi avertizează că dacă Ucraina cade, următoarea victimă a agresiunii lui Putin va fi Rep. Moldova.

”Acum Ucraina este prima pe linia frontului în fața agresiunii ruse. Dacă trupele ucrainene nu vor reuși să oprească agresiunea, următoarea țintă va fi Moldova, Țările Baltice sau România. Nu știm cum va fi. Cert este că Rusiei este un stat terorist, o țară neofascistă. Astăzi Ucraina apără securitatea tuturor statelor din Europa”.

Oficialul ucrainean, care a mulțumit cetățenilor din Rep. Moldova și România pentru că au găzduit mamele, copii și vârstnicii care au fugit din calea războiului, susține că atât Ucraina cât și Rep. Moldova au o singură cale de dezvoltare și supraviețuire, care este Uniunea Europeană.

”Pentru noi, Moldova și Romania sunt două țări prietene, iar poporul ucrainean își amintește de ajutorul oferit în fiecare zi.

Rep. Moldova și Ucraina sunt parte a familiei europene și pentru ele există doar o singură cale care este integrarea în Uniunea Europeană”

La final, deputatul ucrainean a transmis și un mesaj pentru cetățenii Rep. Moldova: ”Să nu asculte de propaganda rusă, să privească canale tv care nu transmit propagandă rusă”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:5,14 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău