Deputat ACUM: Vor urma decizii curajoase

  • 11 Iunie 2019 08:56
Deputat ACUM: Vor urma decizii curajoase

Deputatul blocului ACUM Igor Grosu susține că Guvernul și Parlamentul urmează să adopte decizii curajoase. Potrivit lui, societatea așteaptă de la cei care au format majoritatea să livreze ceea ce au promis în campania electorală, indiferent de rezistența pe care o întâmpină din partea Partidului Democrat. Declarațiile au fost făcute la Jurnal TV, transmite IPN.

Igor Grosu spune că foarte curând Guvernul își va începe activitatea în clădirea Guvernului. „Mai așteptăm bunul simț de la democrați, lucrul acesta nu duce la infinit. Vom insista și vom face acțiuni ca să ajungem în clădirea Guvernului. Lucrul acesta ni-l cer alegătorii noștri” , a menționat parlamentarul.

Deputatul PSRM Vladimir Țurcan spune că după ce în Parlament a fost creată o comisie care va investiga „furtul miliardului”, deputații vor putea să asculte rapoarte ale diferitor instituții, dar și să facă concluzii. Potrivit lui, acum se va ajunge, în sfârșit, la miezul problemei pentru că anterior s-a încercat să se afle informații de la factorii de decizie și deseori ideea era tratată cu refuz.

Expertul în politici publice Ștefan Gligor susține că actuala legislatură a Parlamentului a respectat termenul de formare a majorității pentru că el a expirat pe 10 iunie la ora 24. Despre deciziile Curții Constituționale expertul spune că s-a înregistrat în mod vădit un episod prevăzut de Codul penal. „Articolul se numește „uzurparea puterii în stat” și se referă la judecătorii CC care au fost numiți în funcții cu încălcare de procedură, nu corespund criteriului integrității absolute și reputației ireproșabile și sunt vizați în scandaluri corupționale și de etică profesională. Acești oameni din start nu aveau ce căuta în Curtea Constituțională și activitatea lor din start este lovit de viciul profesional”, a declarat Ștefan Gligor.

Juristul Ion Guzun susține că situația nu este una foarte ușoară. Potrivit lui, hotărârile Curții Constituționale pot fi revizuite, doar că numai în anumite situații. În plus, CC a adoptat hotărârile din ultimele zile în lipsa unui document deși, în mod normal, dacă o persoană merge în instanță fără acte în original, cererea este scoasă de pe rol. „Codul jurisdicției constituționale stabilește o procedură foarte strictă și oficială prin care să vină autoritățile statului într-un anumit dialog. Am văzut că acest dialog nu a avut loc”, spune juristul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău