Deplasarea în grup pe drumurile publice va fi sancționată. Ce amenzi riscă șoferii

  • 02 Decembrie 2018 14:33
Deplasarea în grup pe drumurile publice va fi sancționată. Ce amenzi riscă șoferii

Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice va fi sancționată. Codul Contravențional a fost completat cu un nou articol în acest sens, care intră în vigoare la 9 decembrie.

Potrivit prevederii, transmite BizLaw.ro, participarea șoferilor la deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice, cu excepția coloanelor oficiale, care a condiționat crearea impedimentelor în circulația rutieră, se va sancționa cu amendă de la 2.250 la 3.000 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Articolul prevede și sancțiuni pentru participarea la desfășurarea neautorizată pe drumurile publice a concursurilor, antrenamentelor, competițiilor cu vehicule sau cu animale. Acțiunea va fi sancționată cu amendă de la 3.000 la 4.500 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare persoanelor care dețin permis de conducere.

Încălcarea de către șoferi a prevederilor menționate mai sus, care vor genera riscul producerii unui accident, se va sancționa cu amendă de la 3.000 la 4.500 de lei, cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

Totodată, organizatorii deplasărilor în grup și organizatorii competițiilor cu vehicule cu animale vor fi sancționați cu amendă de la 3.750 la 4.500 de lei, cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de până la un an a persoanelor care dețin permis de conducere.

În prezent, Codul Contravențional nu prevede sancțiuni pentru acest tip de contravenții.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău