Depășirea crizei energetice și a inflației, printre temele principale de discuții la întrevederile pe care le-a avut premierul Natalia Gavrilița în cadrul vizitei efectuate în Statele Unite

  • 22 Iulie 2022 13:54
Depășirea crizei energetice și a inflației, printre temele principale de discuții la întrevederile pe care le-a avut premierul Natalia Gavrilița în cadrul vizitei efectuate în Statele Unite

Reziliența socio-economică a Rep. Moldova, în special depășirea crizei energetice și a inflației, au fost temele principale de discuții la întrevederile pe care le-a avut premierul Natalia Gavrilița în cadrul vizitei efectuate în Statele Unite, în această săptămână. Ea a avut o serie de întrevederi cu înalți oficiali de la Casă Albă, precum și ai Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.

”Am discutat despre colaborarea cu SUA în vederea rezilienței socio-economice a țării noastre în special punând accentul pe problemele cu care se confruntă cetățenii noștri în această perioadă de criză, care se suprapun și vin una după alta. Am vrut să se înțeleagă foarte clar că chiar și în condițiile în care toată Europa se confruntă și cu inflație, și cu probleme de creștere economică, felul în care aceste crize ne afectează pe noi este disproporționat.

Avem nevoie de asistență în accesarea resurselor energetice la preț pe care ni-l putem permite, avem nevoie de asistență financiară, de programe care să impulsioneze dezvoltarea și am discutat despre îmbunătățirea modului în care sunt utilizate resursele pe care le avem.

Cu conducerea Fondului Internaționale și ai Băncii Mondiale am discutat despre necesitatea în aceste vremuri complicate să găsim soluții neordinare pentru a ajuta oamenii și țara să treacă de aceste crize și despre simplificarea procedurilor pentru accelerarea implementării unor proiecte strategice pentru țară”, a spus  Natalia Gavrilița.

Amintim că premierul Natalia Gavrilița a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite în perioada 14-21 iulie. Ea s-a întâlnit cu Secretarul de Stat american Antony Blinken, administratoarea USAID, Samantha Power, asistenta specială a președintelui american, Amanda Sloat, cu secretarul adjunct în Departamentul de Energie al SUA, David Turk și adjunctul secretarului american al Trezoreriei, Wally Adeyemo.

În cadrul vizitei Natalia Gavrilița s-a întâlnit și cu reprezentanții diasporei moldovenești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău