Departamentul Trezoreriei SUA oferă asistență Serviciului Fiscal de Stat pe segmentul deservirii contribuabililor

  • 19 Martie 14:18
Departamentul Trezoreriei SUA oferă asistență Serviciului Fiscal de Stat pe segmentul deservirii contribuabililor

Serviciul Fiscal de Stat găzduiește, în perioada 19 – 29 martie 2024, misiunea expertului din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA, Rebecca Chiaramida, care se va familiariza cu starea lucrurilor pe segmentul deservirii contribuabililor pentru racordarea la bunele practici internaționale.

În cadrul ședinței inaugurale, Olga Golban, director al Serviciului Fiscal de Stat, a mulțumit Departamentului Trezoreriei SUA pentru suportul constant oferit administrației fiscale naționale în procesul de dezvoltare și modernizare: „Este o plăcere să vă avem aici în cadrul SFS. Pe același segment avem cooperare și cu Agenția Fiscală Suedeză. Experiența Dumneavoastră, dar și a Suediei, este una valoroasă pentru noi și vom depune maxim efort pentru a prelua toate acele bune practici, pentru oferi servicii de calitate contribuabililor și pentru a face ca procesul de achitare a impozitelor să fie cât mai simplu și accesibil tuturor”.

La rândul ei, Rebecca Chiaramida și-a exprimat încrederea că va avea o cooperare fructuoasă cu Serviciul Fiscal de Stat și va oferi toată asistența necesară, idei de îmbunătățire a segmentului de deservire a contribuabililor: „În ultimii ani ați făcut progrese semnificative, iar eu sunt aici pentru a vă oferi ajutor în continuarea acestui proces important”.

În cadrul misiunii, expertului din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA va avea ședințe cu reprezentanții Direcției generale deservire fiscală în vederea evaluării stării lucrurilor în domeniul deservirii contribuabililor, funcții și atribuțiile subdiviziunii, care sunt provocările și prioritățile de îmbunătățire.

La fel, discuțiile vor viza și proiectul Strategiei de deservire a Serviciului Fiscal de Stat pentru anii 2021-2026, manualul de deservire, strategia de comunicare, precum și vor avea loc vizite în cadrul a doup Direcții de deservire fiscală, dar și la Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău