Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, sprijin pentru românii din Ucraina

  • 15 Martie 2022 13:15
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, sprijin pentru românii din Ucraina

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a demarat ieri, 14 martie, un program de sprijin  pentru românii din Ucraina.

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre, și a analizelor nevoilor comunității românești din această zonă, în îndeplinirea mandatului său, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni lansează Apelul competitiv de selecție a beneficiarilor de granturi pentru Programul „Sprijinirea comunităților românești din Ucraina”.

Prin acest sprijin, DRP intenționează să faciliteze achiziția și donarea de bunuri și materiale diverse de strictă necesitate. Granturile, o nouă formă de finanțare nerambursabilă pusă la dispoziție de către DRP, pot fi accesate de către asociații, fundații, unități de cult, organizații neguvernamentale ale românilor din Ucraina.

Echipa DRP a mai anunțat că stă la dispoziția solicitanților pentru informații suplimentare, clarificări și îndrumări în vederea accesării fondurilor nerambursabile la adresa de mail [email protected].

Totodată, documentele necesare se regăsesc aici.

Sursa: Infoprut.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău