Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova împreună cu Ambasada României vor participa la Orășelul European din Chișinău

  • 09 Mai 2022 13:49
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova împreună cu Ambasada României vor participa la Orășelul European din Chișinău

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) participă, împreună cu Ambasada României, la evenimentele organizate la Chișinău cu ocazia Zilei Europei.

Un anunț în acest sens a fost făcut de DRRM, care a subliniat că astăzi celebrăm împreună, de Ziua Europei, o Europă unită care ne face mai puternici și care ne oferă șansa pentru o dezvoltare durabilă, scrie infoprut.ro

„În acest an, ziua de 9 mai are o semnificație aparte pentru Republica Moldova, după ce Parlamentul European a votat rezoluția în care cere acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană. Cu ocazia Zilei Europei, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) participă, împreună cu Ambasada României, la evenimentele organizate la Chișinău, alături de reprezentanțele diplomatice ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene”, a subliniat sursa citată.

Astfel, în cadrul standului organizat în Orășelul European de Ambasada României la Chișinău, reprezentanți ai DRRM vor expune, la data de 14 mai, proiectele și acțiunile desfășurate în sprijinul cetățenilor din Republica Moldova pentru consolidarea comunității de limbă, cultură, religie, spiritualitate și istorie.

Totodată, vizitatorii vor putea găsi la standul nostru din Piața Centrală a capitalei Republicii Moldova materiale care promovează valorile noastre europene comune. La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”, a mai menționat Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Menționăm că Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, a informat anterior că o serie de evenimente vor fi organizate atât la Chișinăul, cât și în alte orașe din R. Moldova, cu prilejul Zilei Europei.  În acest context, el a subliniat că „solidaritate pentru pace este mesajul principal pe care ne dorim să-l transmitem” în cadrul acestor activități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău