Departamentul Instituțiilor Penitenciare neagă că Vlad Filat ar avea probleme de sănătate

  • 10 August 2017 08:24
Departamentul Instituțiilor Penitenciare neagă că Vlad Filat ar avea probleme de sănătate

Responsabili de la Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) susțin că fostul premier a fost suspus unui control de rutină, iar starea lui de sănătate este satisfăcătoare, în timp ce avocații spun că el a fost nevoit să apeleze la serviciile unui centru medical privat, ca urmare a condițiilor precare de detenție.

„Starea de sănătate a domnului Filat s-a agravat în ultimul timp. Dumnealui a avut nevoie de investigații calificate în afara penitenciarului, deoarece acolo nu există echipamentele necesare pentru astfel de investigații”, a declarat pentru TV8 avocatul Igor Popa.

Acesta a refuzat să spună de ce maladie suferă Vlad Filat, menționând doar că el a mai fost transferat, săptămâna trecută, pentru o investigație medicală la Spitalul Republican.

Pe de altă parte, responsabili de la Departamentul Instituțiilor Penitenciare neagă faptul că Vlad Filat ar avea probleme de sănătate.

„Domnul Vladimir Filat nu are careva probleme de sănătate. E vorba despre niște recomandări ale medicilor pentru efectuarea anumitor investigații. Starea lui de sănătate este satisfăcătoare. Condițiile în care se deține domnul Vladimir Filat sunt bune. Se află într-o celulă destul de bine amenajată fapt care nu ar putea să dăuneze stării de sănătate ale deținutului”, susține șeful al Direcției Relații Publice a DIP, Oleg Pantea.

Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă. El a fost reținut în octombrie 2015 în baza unui autodenunț al primarului de Orhei, Ilan Șor. Vlad Filat se declară nevinovat și susține că democratul Vladimir Plahotniuc ar sta în spatele încarcerării sale. Acesta din urmă nu a comentat niciodată acuzațiile lui Filat.

Marți, pe 8 august, Vlad Filat, care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13, a fost escortat la o clinică privată din Capitală pentru investigații medicale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chişinău
26 °C
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:3,1 m/s
Mar
22 °C
Mie
23 °C
Joi
22 °C
Vin
24 °C
Sâm
27 °C

Curs oficial BNM 24 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5372 0.0976
USD 16.6807 -0.0049
RON 4.2006 0.0241
UAH 0.6303 -0.0011
RUB 0.2647 0.0021
Arhivă Radio Chișinău