Denunțul fugarului Șor împotriva lui Andrei Spînu, în care spunea că „este multimilionar în dolari și euro”, declarat fals de către CNA

  • 20 Iulie 2023 11:23
Denunțul fugarului Șor împotriva lui Andrei Spînu, în care spunea că „este multimilionar în dolari și euro”, declarat fals de către CNA

În septembrie anul trecut, liderul Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, fugarul Ilan Șor, a depus la Procuratura Generală un denunț pe numele viceprim-ministrului Andrei Spînu, în care menționa că cel din urmă „este multimilionar în dolari și euro, dar care nu-și declară averea, așa cum îl obligă legea, ci o ascunde în conturi off-shore”. Miercuri, 19 iulie, Centrul Național Anticorupție într-un răspuns remis ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a menționat că denunțul depus de Ilan Șor, este un fals, transmite Radio Chișinău.

„Centru Național Anticorupție a răspuns oficial că învinuirile unor hoți despre așa-zisele mele conturi bancare sunt minciuni. Nu există nicio probă la acuzațiile care mi-au fost aduse. Sunt atacuri care au un singur scop - să ne dezbine și să oprească drumul european al R. Moldovei”, scrie Spînu pe pagina sa de Facebook.

În denunț, Șor menționa că Spînu ar fi ascuns intenționat în declarația de avere și interese personale, circa 43 de milioane de dolari și euro.

Centrul Național Anticorupție menționează că după erificare tuturor conturilor bancare indicate de către Ilan Șor, sumele specificate nu s-au confirmat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău