Denunțat la CNA pentru că ar fi cerut 800 de euro mită ca să influențeze angajații Poliției de frontieră

  • 01 Septembrie 2021 11:08
Denunțat la CNA pentru că ar fi cerut 800 de euro mită ca să influențeze angajații Poliției de frontieră

Ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la biroul de serviciu și domiciliul unui bărbat din Cahul, potrivit unui comunicat al CNA.

Acesta a fost denunțat la CNA pentru că ar fi cerut și primit 800 de euro mită pentru a radia din baza de date a Serviciului Vamal un mijloc de transport înregistrat peste hotare, care depășise termenul de ședere în țara noastră. Acest lucru era necesar pentru ca automobilul să poată rămânea în continuare pe teritoriul Republicii Moldova. În acțiunile sale, bărbatul ar fi susținut că poate influența angajații Poliției de frontieră și Serviciului Vamal, în acest sens.

Pe acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Omul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Cahul.

În prezent se întreprind acțiuni în vederea identificării lucrătorilor vamali și polițiștilor de frontieră, care ar  putea fi implicați  în procesul de scoatere a mijlocului de transport din baza de date.

CNA amintește că, traficul de influență se pedepsește cu amendă penală sau închisoare de până la 8 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau de a ocupa funcții publice pe un termen determinat.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:3,6 m/s
Mon
26
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău