Denunț la DNA să-l cerceteze penal pe Plahotniuc (Revista presei)

  • 11 August 2016 09:34
Denunț la DNA să-l cerceteze penal pe Plahotniuc (Revista presei)

Revista presei din 11 august 2016

Timpul remarcă faptul că Guvernul blochează posturile bugetare vacante. Ca să facă economii. De parcă bugetarii ar câștiga miliarde. Timpul sugerează că poate ar fi fost cazul să își taie parlamentarii sporurile și diurnele de tot felul. Ar fi fost o economie care ar fi impresionat alegătorii pe care acum vor să îi cumpere cu promisiuni.  Potrivit publicației, prin această decizie tinerii vor rămâne fără serviciu, iar elevii vor rămâne fără profesori specializați. Dar cei care au permis ca Moldova să fie furată și să intre în criză vor face economii. Soluțiile guvernului, nemulțumirile greșit dirijate ale cetățenilor, pasiunile unora pentru oligarhii Moldovei, toate la un loc  lasă impresia că moldovenilor le place cum trăiesc . Tocmai de aceea preferăm să îl înjurăm pe Chirtoacă și să-l apărăm pe Shor, în loc să ieșim în stradă pentru salvarea sistemului de învățământ și a celui de sănătate, conchide Timpul.

 Ziarul de Gardă, scrie despre șefii și salariile instituției care și-a început activitatea la 1 august curent, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Totodată aflați ce fac ex-președinții Republicii Moldova, precum și ce a nemulțumit-o pe  Adriana Bețișor care intenționează să cheme în judecată Ziarul de Gardă.

Ziaruld e Gradă mai publică un interviu exclusiv cu Alexandru Ursu, ofițer de investigații în Serviciul investigarea fraudelor economice a IP Căușeni, aflați despre pericolul cancerigen al azbestului și citiți despre menajul la negru dictat de nevoia de a trăi decent.

Denunț la DNA să-l cerceteze penal pe Plahotniuc, cetățean al României, pentru furtul miliardului din Republica Moldova, titrează Ziarul Național. Liderul Partidului „Demnitate de Adevăr”, Andrei Năstase, a inițiat un denunț împotriva lui Vladimir Plahotniuc pe care vrea să-l transmită procurorului general al României, șefei DNA și Serviciului Român de Securitate. În denunț sunt înserate mai multe linkuri ale unor articole din presă care ar arăta că „beneficiarul efectiv” al sumelor sustrase din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova ar fi Plahotniuc.

Schema „miliardul dispărut” realizată cu succes și în Ucraina, anunță Jurnal.md. Departamentul de Investigații al Procuraturii Generale din Ucraina efectuează investigații premergătoare unui proces penal inițiat pe 13 noiembrie 2014, pe faptul preluării de către conducerea Privatbank a unor sume deosebit de mari din cadrul banilor acordați drept refinanțare de către Banca Națională a Ucrainei (BNU), scrie mold-street.com. Schema este una clasică și foarte asemănătoare cu cea realizată în noiembrie 2014 în Republica Moldova, când Guvernul a emis garanția, iar Banca Națională a alocat circa 14 miliarde de lei, dispăruți în frauda bancară de la cele trei bănci din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău