Denis Pușilin: Armata ucraineană s-a activat pe toată lungimea frontului în Donețk

  • 15 Mai 2023 19:59
Denis Pușilin: Armata ucraineană s-a activat pe toată lungimea frontului în Donețk

Șeful administrației instalate de ruși în regiunea Donețk, Denis Pușilin, a declarat luni că forțele separatiste au observat o „activare” a trupelor ucrainene de-a lungul întregii linii de contact din acest sector al frontului, relatează TASS.

„Vedem o activare pe întreaga linie de contact, însă nu este încă contraofensiva despre care se vorbește și s-a vorbit foarte mult. Vedem că inamicul încearcă să ne testeze pozițiile, încearcă să efectueze recunoașteri prin luptă pe anumite sectoare”, a declarat el într-o intervenție la postul TV Rossiya-24, scrie Hotnews.ro.

„Am fost nevoiți să ne pregătim pentru asta și, desigur, suntem pregătiți”, a dat însă asigurări Pușilin.

Despre faptul că mult așteptata ofensivă ucraineană ar fi iminentă se zvonește de luni de zile însă dacă Kievul nu o va declanșa în următoarele două săptămâni ceea ce era descris inițial drept o contraofensivă „de primăvară” se va transforma în una de vară.

La sfârșitul lunii aprilie secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Ucraina are capacitățile militare necesare pentru a-și recupera teritoriul, anunțând totodată că partenerii săi occidentali i-au livrat aproape toate vehiculele de luptă promise.

„În total am instruit și echipat peste 9 brigăzi blindate ucrainene noi, lucru care va pune Ucraina într-o poziție puternică pentru a continua să recâștige teritoriu ocupat [de Rusia]”, a mai anunțat el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău